Shree-Hanuman-Chalisa-Lyrics-in-Hindi

Shree Hanuman Chalisa Lyrics – Hariharan

Shree Hanuman Chalisa Lyrics: जो लोग पूरी भक्ति के साथ नियमित रूप से हनुमान चालीसा का जाप करते हैं, उनका स्वास्थ्य और धन निश्चित रूप से बहुत अच्छा होता है। हनुमान चालीसा का जाप करने से किसी भी तरह की बीमारी या विपत्ति दूर होती है और व्यक्ति के जीवन में समृद्धि आती है।

Shree Hanuman Chalisa Song Credits

Song: Shree Hanuman Chalisa
Album: Shree Hanuman Chalisa – Hanuman Ashtak
Singer: Hariharan
Composer: Lalit sen, Chander
Music Label : T-Series
Author: Traditional (Tulsi Das)

Shree Hanuman Chalisa Lyrics

Shree Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi

दोहा :
श्रीगुरु चरन सरोज रज, निज मनु मुकुरु सुधारि।
बरनऊं रघुबर बिमल जसु, जो दायकु फल चारि।।
बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरौं पवन-कुमार।
बल बुद्धि बिद्या देहु मोहिं, हरहु कलेस बिकार।।

चौपाईया :
जय हनुमान ज्ञान गुन सागर।
जय कपीस तिहुं लोक उजागर।।

रामदूत अतुलित बल धामा।
अंजनि-पुत्र पवनसुत नामा।।

महाबीर बिक्रम बजरंगी।
कुमति निवार सुमति के संगी।।

कंचन बरन बिराज सुबेसा।
कानन कुंडल कुंचित केसा।।

हाथ बज्र औ ध्वजा बिराजै।
कांधे मूंज जनेऊ साजै।

संकर सुवन केसरीनंदन।
तेज प्रताप महा जग बन्दन।।

विद्यावान गुनी अति चातुर।
राम काज करिबे को आतुर।।

प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया।
राम लखन सीता मन बसिया।।

Shree Hanuman Chalisa
सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा।
बिकट रूप धरि लंक जरावा।।

भीम रूप धरि असुर संहारे।
रामचंद्र के काज संवारे।।

लाय सजीवन लखन जियाये।
श्रीरघुबीर हरषि उर लाये।।

रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई।
तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई।।

सहस बदन तुम्हरो जस गावैं।
अस कहि श्रीपति कंठ लगावैं।।

सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा।
नारद सारद सहित अहीसा।।

जम कुबेर दिगपाल जहां ते।
कबि कोबिद कहि सके कहां ते।।

तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा।
राम मिलाय राज पद दीन्हा।।

तुम्हरो मंत्र बिभीषन माना।
लंकेस्वर भए सब जग जाना।।

जुग सहस्र जोजन पर भानू।
लील्यो ताहि मधुर फल जानू।।

प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं।
जलधि लांघि गये अचरज नाहीं।।

दुर्गम काज जगत के जेते।
सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते।।

राम दुआरे तुम रखवारे।
होत न आज्ञा बिनु पैसारे।।

सब सुख लहै तुम्हारी सरना।
तुम रक्षक काहू को डर ना।।

आपन तेज सम्हारो आपै।
तीनों लोक हांक तें कांपै।।

भूत पिसाच निकट नहिं आवै।
महाबीर जब नाम सुनावै।।

नासै रोग हरै सब पीरा।
जपत निरंतर हनुमत बीरा।।

संकट तें हनुमान छुड़ावै।
मन क्रम बचन ध्यान जो लावै।।

सब पर राम तपस्वी राजा।
तिन के काज सकल तुम साजा।

और मनोरथ जो कोई लावै।
सोइ अमित जीवन फल पावै।।

चारों जुग परताप तुम्हारा।
है परसिद्ध जगत उजियारा।।

साधु-संत के तुम रखवारे।
असुर निकंदन राम दुलारे।।

अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता।
अस बर दीन जानकी माता।।

राम रसायन तुम्हरे पासा।
सदा रहो रघुपति के दासा।।

तुम्हरे भजन राम को पावै।
जनम-जनम के दुख बिसरावै।।

अन्तकाल रघुबर पुर जाई।
जहां जन्म हरि-भक्त कहाई।।

और देवता चित्त न धरई।
हनुमत सेइ सर्ब सुख करई।।

संकट कटै मिटै सब पीरा।
जो सुमिरै हनुमत बलबीरा।।

जै जै जै हनुमान गोसाईं।
कृपा करहु गुरुदेव की नाईं।।

जो सत बार पाठ कर कोई।
छूटहि बंदि महा सुख होई।।

जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा।
होय सिद्धि साखी गौरीसा।।

तुलसीदास सदा हरि चेरा।
कीजै नाथ हृदय मंह डेरा।।

दोहा :
पवन तनय संकट हरन, मंगल मूरति रूप।
राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुर भूप।।

Shree Hanuman Chalisa Lyrics in English

॥ Doha ॥
Shri Guru Charan Saroj Raj
Nij manu Mukuru Sudhaari
Barnau Raghubar Bimal Jasu
Jo Daayeku Phal Chaari॥

Buddhiheen Tanu Jaanike
Sumirau Pavan-Kumaar
Bal Buddhi Bidya Dehu Mohi
Harahu Kales Bikaar॥

॥ Chaupai॥
Jai Hanuman Gyaan Gun Sagar
Jai Kapis Teehun Lok Ujagar॥

Ram Doot Atulit Bal Dhama
Anjani-Putra Pavansut Nama॥

Mahabir Bikram Bajrangi
Kumati Nivaar Sumati Ke Sangi॥

Kanchan Baran Biraaj Subesa
Kaanan Kundal Kunchit Kesa॥

Haath Bajra Aau Dhwaja Biraaje
Kaandhe Moonj Janeu Saaje॥

Sankar Suvan Kesarinandan
Tej Prataap Maha Jag Bandan॥

Bidyabaan Guni Ati Chaatur

Ram Kaaj Karibe Ko Aatur॥

Prabhu Charitra Sunibe Ko Rasiya
Ram Lakhan Sita Man Basiya॥

Sukshma Roop Dhari Siyahin Dikhawa
Bikat Roop Dhari Lanka Jarawa॥

Bheem Roop Dhari Asur Sanhaare
Ramchandra Ke Kaaj Sanwaare॥

Laaye Sajivan Lakhan Jiyaaye
Shri Raghubeer Harashi Ur Laaye॥

Raghupati Keenhi Bahut Badai
Tum Mum Priy Bharat Hi Sam Bhai॥

Sahas Badan Tumhro Jas Gaavein
As Kahi Shripati Kanth Lagavein॥

Sankadik Bramhadi Munisa
Narad Sarad Sahit Ahisa॥

Jam Kuber Digpaal Jahan Te
Kabi Kobid Kahi Sake Kahaan Te॥

Tum Upkaar Sugreevhin Kinha
Ram Milaaye Raajpad Dinha॥

Tumhro Mantra Vibhishan Maana
Lankeswar Bhaye Sab Jag Jana॥

Jug Sahastra Jojan Par Bhaanu
Lilyo Taahi Madhur Phal Jaanu॥

Prabhu Mudrika Meli Mukh Maahi
Jaldhi Laanghi Gaye Achraj Naahi॥

Durgam Kaaj Jagat Ke Jete
Sugam Anugraha Tumhre Tete॥

Ram Dooare Tum Rakhwaare
Hoat Na Aagya Binu Paisare॥

Sab Sukh Lahai Tumhari Sarna
Tum Rakhshak Kaahu Ko Darna॥

Aapan Tej Samharo Aapai
Teeno Lok Haank Te Kaanpen॥

Bhoot Pisaach Nikat Nahi Aave
Mahabir Jab Naam Sunave॥

Naasai Rog Harai Sab Peera
Japat Nirantar Hanumat Beera॥

Sankat Te Hanuman Chhoodave
Man Krama Bachan Dhyaan Jo Laave॥

Sab Par Raam Tapasvi Raja
Tin Ke Kaaj Sakal Tum Saaja॥

Aur Manorath Jo Koi Laave
Soi Amit Jivan Phal Paave॥

Chaaro Jug Partaap Tumhara
Hai Parsiddh Jagat Ujiyara॥

Saadhu Sant Ke Tum Rakhwaare
Asur Nikandan Ram Dulaare॥

Asht Siddhi Nau Nidhi Ke Daata
As bar Deen Janki Maata॥

Ram Rasayan Tumhre Paasa
Sada Raho Raghupati Ke Daasa॥

Tumhre Bhajan Ram Ko Paave
Janam Janam Ke Dukh Bisraave॥

Antakaal Raghubar Pur Jaayee
Jahan Janam Hari-Bhakt Kahayee॥

Aur Devta Chitt Na Dharayi
Hanumat Sei Sarb Sukh Karayi॥

Sankat Kate Mite Sab Peera
Jo Sumirai Hanumat Balbira॥

Jai Jai Jai Hanuman Gosaai
Kripa Karahun Gurudev Ki Naai॥

Jo Sat Baar Paath Kar Koi
Chhootahin Bandi Maha sukh Hoyi॥

Jo Yeh Padhe Hanuman Chalisa
Hoye Siddhi Saakhi Gaurisa॥

Tulsidas Sada Harichera
Kije Naath Hridaya Mahn Dera॥

॥ Doha ॥
Pavantanaye Sankat Haran
Mangal Moorti Roop

Ram Lakhan Sita Sahit
Hridaya Basahu Soor Bhoop॥

हनुमान चालीसा Hanuman Chalisa I GULSHAN KUMAR I HARIHARAN, Full HD Video I Shree Hanuman Chalisa

Leave a Comment